contact us

Use the form on the right to contact me

 

Name *
Name


Amsterdam
Netherlands

Jiske Griffioen, a wheelchair tennis athlete, that has been in the top 8 of the international women ranking for years. Follow her Tennis career, read her blog about her training days, physical work off court and social events. Make sure you stay up to date on her achievements in high level events, such as Grand Slams, Super Series and Paralympics. 

NEWS

Read about the latest news on Jiske Griffioen.

 

BACK ON TOUR

Sophie Röder

Ik was van plan om een nieuw blogbericht te schrijven op de vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Maar de vlucht van tien uur was sneller voorbij dan ik dacht. Een tijdje mijn ogen dicht gehad en een aantal tv shows en films gekeken (Jagten en Silver lining playbook), toen werd de landing al weer ingezet. 

Nu zit ik in mijn hotelkamer en regent het pijpenstelen, het dondert en bliksemt. Gelukkig begon het pas laat in de middag met regenen en heb ik twee trainingssessie’s af kunnen werken in het zonnetje.

Het is alweer langer dan twee maanden geleden dat ik een toernooi heb gespeeld. De Australian Open eind januari was het laatste evenement waar ik aan heb deel genomen. Het komt niet vaak voor in een tennisseizoen dat er zo’n lang blok tussen toernooien zit. De toernooien in Florida heb ik bewust niet gespeeld.

Afgelopen twee maanden zijn druk geweest. Uiteraard heb ik de nodige trainingsarbeid verricht. Maar daarnaast veel andere veranderingen in het leven van Jiske. Ik ben verhuisd naar een andere plek in Amsterdam en woon nu in Westerpark. Leuk om ook deze kant van Amsterdam te ontdekken. Daarnaast ben ik tante geworden. Mijn broer en zijn vriendin zijn de trotse ouders van dochter Meintje en ik een apetrotse tante! En ik ben begonnen aan mijn afstudeerstage van mijn studie commerciele sporteconomie aan de Johan Cruijff Universiteit. Mijn onderzoek voer ik uit bij Fonds Gehandicaptensport waar ik ook al jaren ambassadeur van ben.

Nu dus weer terug op tour en staan er twee toernooien op het programma die ik nog niet eerder gespeeld heb. Een nieuwe stempel van Zuid-Afrika pronkt in het paspoort. Het is lekker om na twee maanden van training weer de baan op te gaan om wedstrijden te spelen, want daar draait het uiteindelijk om!!!

IMG_4407.JPG