contact us

Use the form on the right to contact me

 

Name *
Name


Amsterdam
Netherlands

Jiske Griffioen, a wheelchair tennis athlete, that has been in the top 8 of the international women ranking for years. Follow her Tennis career, read her blog about her training days, physical work off court and social events. Make sure you stay up to date on her achievements in high level events, such as Grand Slams, Super Series and Paralympics. 

NEWS

Read about the latest news on Jiske Griffioen.

 

FANTASTISCHE 'AWARENESS' WEEK

Sophie Röder

Op 23 november vertrek ik naar St. Maarten. Niet voor een officieel toernooi, maar voor de ‘Awareness week’. 6 spelers en 6 speelsters zijn uitgenodigd om naar het eiland te komen, om zo een inspiratiebron te zijn voor gehandicapten op het eiland en de inwoners van het eiland bewust te maken dat je ook met een handicap een rol in kan nemen in de maatschappij.

De week was een groot succes. Naast het toernooi wat gespeeld werd (zowel enkelspel als mixed dubbel), zijn er veel activiteiten georganiseerd om het maximale uit ons bezoek te halen. We beginnen de week met een ‘Awareness Walk’, begeleidt door fanfare lopen we de stad door naar de boardwalk van Philipsburg waar de openingsceremonie plaats vindt.

Alle spelers bezoeken scholen om presentaties te geven. Een groot succes! Op de eerste basisschool die ik samen met Gordon Reid bezoek, speelt Gordon nog een potje basketbal met de jongens van de oudste klas. Elke score van Gordon wordt hard toegejuicht.

We gaan op bezoek bij de gouverneur. We zijn bij de opening van een revalidatiecentrum. We spreken met de pers. Een van de momenten die mij het meest is bijgebleven is onze vrije middag op het strand. Waarbij een van de gehandicapten die op het eiland woont voor het eerst sinds jaren weer buiten komt en met behulp van een strandrolstoel in de zee kan zwemmen. Zijn lach is zo mooi, we beseffen ons allemaal; hier zijn we voor gekomen! In Nederland kan je met een handicap meedraaien in de maatschappij. Dat is in heel veel landen zeker geen vanzelfsprekendheid. Het was geweldig om deze week op St. Maarten mee te maken. Alle spelers die er waren nemen een geweldige herinnering mee naar huis. En misschien.....komt er een vervolg?!?

 

PB260284.JPG