contact us

Use the form on the right to contact me

 

Name *
Name


Amsterdam
Netherlands

Jiske Griffioen, a wheelchair tennis athlete, that has been in the top 8 of the international women ranking for years. Follow her Tennis career, read her blog about her training days, physical work off court and social events. Make sure you stay up to date on her achievements in high level events, such as Grand Slams, Super Series and Paralympics. 

NEWS

Read about the latest news on Jiske Griffioen.

 

OPENINGSCEREMONIE PARALYMPICS 2012

Sophie Röder

 

En dan is het zover! Na een zware (en toch ook ontspannen) voorbereidingsweek in Bisham Abbey, verhuizen we naar het Paralympisch dorp. De dag erna is het tijd voor de openingsceremonie. Het is tijd om onze Suit Supply kleding uit de koffers te halen. Het is altijd leuk om alle sporters en begeleiding in het nette pak te zien, want dan ziet iedereen er ineens compleet anders uit. Er wordt altijd wat gemopperd, want sporters houden meestal niet van nette kleren. Maar..... Jiske wel :-) En dit jaar was het helemaal leuk, want de dames mochten kiezen uit een broek of jurkje. En dus hesen de dames van de tennisploeg zich op de dag van de openingsceremonie in een jurkje met daarover een trenchcoat. Heel british!!!

Als we op weg zijn naar het stadion krijg je al de kriebels. Bij binnenkomst in het stadion als ‘The Netherlands’ omgeroepen worden, lijkt het stadion te ontploffen. Dit moment blijft speciaal! Al barst het stadion pas echt uit zijn voegen bij binnenkomst van team GB. Wat een enthousiasme van de 80.000 mensen die een kaartje hebben weten te bemachtigen voor deze opening.

Ik vind het ontsteken van de vlam altijd het mooiste moment. De verwachtingen hangen in de lucht. Het is begonnen! De verwachtingen en de vraagtekens staan in de ogen van alle atleten te lezen. Wat gaat deze spelen voor mij brengen. Komen dromen uit, of komt er een teleurstelling. Alles is nog open, maar de komende dagen staan in het teken van je ultieme prestatie.

En dan is er natuurlijk vuurwerk! Er gaat veel de lucht in en de spelen zijn begonnen.....

DSCN0584.JPG