contact us

Use the form on the right to contact me

 

Name *
Name


Amsterdam
Netherlands

Jiske Griffioen, a wheelchair tennis athlete, that has been in the top 8 of the international women ranking for years. Follow her Tennis career, read her blog about her training days, physical work off court and social events. Make sure you stay up to date on her achievements in high level events, such as Grand Slams, Super Series and Paralympics. 

NEWS

Read about the latest news on Jiske Griffioen.

 

VOORBEREIDINGSWEEK BISHAM ABBEY

Sophie Röder

Op 22 september was het zover. Het Nederlands Paralympisch team vertrekt vanaf het hoofdkantoor van de KNLTB in Amersfoort. Een groot avontuur staat voor ons. Nog ruim een week te gaan voordat de Spelen beginnen. Maar eerst gaan we met de bus op weg naar Bisham Abbey. Hier zal het tennisteam zich voorbereiden op de Spelen. 

Nog een week training. Nog een week om in vorm te komen! Het sportcomplex in Bisham Abbey ligt aan de Thames. Het is er heerlijk rustig, een ideale plek om klaar te stomen voor het evenement van het jaar. 

Als we aankomen, zien we helaas dat de lijnen en het net op de buitenbanen ontbreken.... Een foutje in de planning van Bisham Abbey en dus moeten we noodgedwongen binnen trainen. Maar de andere voorzieningen zijn wel goed en het hotel is dichtbij. Dus blijven we en trainen we indoor. 

Verder is er tijd voor fitness, wedstrijden spelen, massages en ontspanning. Want ook dat is belangrijk voor een groot toernooi. Dus maken Aniek en ik dankbaar gebruik van de jacuzzi. Heerlijk ontspannen na een zware dag training.

De sfeer tijdens de voorbereidingsweek was goed. Het is toch een beetje raar dat we er als team zijn, maar ook elkaars grootste concurrenten zijn. Maar we hebben elkaar ook in deze voorbereidingsperiode nodig. En dus zet iedereen de schouders eronder en hebben we een topweek gehad in Bisham Abbey. 

En dan..... staat de bus klaar die ons naar het Paralympisch dorp gaat brengen. Nu gaat het echt beginnen!

P8250261.JPG