contact us

Use the form on the right to contact me

 

Name *
Name


Amsterdam
Netherlands

Jiske Griffioen, a wheelchair tennis athlete, that has been in the top 8 of the international women ranking for years. Follow her Tennis career, read her blog about her training days, physical work off court and social events. Make sure you stay up to date on her achievements in high level events, such as Grand Slams, Super Series and Paralympics. 

NEWS

Read about the latest news on Jiske Griffioen.

 

CLINIC FONDS GEHANDICAPTEN SPORT

Sophie Röder

Op zondag 18 augustus ben ik als ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport op bezoek bij tennisvereniging Zuidlaren. Er is mij gevraagd om een clinic/demonstratie te geven, omdat er een actie gaande is op de vereniging waarvan de opbrengst naar Fonds Gehandicaptensport gaat. De demo-partij is leuk, mede door de inbreng van Onno van Es en twee valide heren van de club met wie ik een mixdubbel speel. En de kinderen zijn dol enthousiast en nemen plaats in de stoel voor een tennisles.

Ik word wel vaker gevraagd voor een clinic of demo en vaak is dat verbonden aan de clubkampioenschappen of een jubileum van de tennisclub. Dit keer stond alles in het teken van een poging tot verbeteren van het wereldduurrecord tennis.

Vier heren van de tennisvereniging deden een poging om het record, uit het Guinness book of record, te verbreken. En dat wil zeggen dat ze langer dan 57 uur en 30 minuten gedubbeld hebben. Meer dan twee dagen tennissen, ook ‘s nachts!!! En door regen moesten ze ook nog in een blaashal spelen, waar het zo heet is dat het lijkt of je in een sauna staat te spelen. Meer dan 100 vrijwilligers hielpen mee aan de poging. Een heel ‘medical team’ stond klaar om ervoor te zorgen dat de heren goed in de gaten gehouden werden en ook verzorgd werden waar nodig. De nacht na de poging moeten ze ook elke twee uur wakker gemaakt worden, om er voor te zorgen dat ze niet te diep in slaap raken. Wat een aanslag op je lichaam!

De poging is geslaagd. Aan de rally’s was te zien dat de vermoeidheid keihard had toegeslagen en het lichaam niet meer mee wilde werken. Maar de heren hebben zich erdoorheen geslagen. Mijn gedachten over deze poging....? Ergens tussen respect en jullie zijn ‘knettergek’. Ik ben er nog niet helemaal uit ;-) De opbrengst van deze actie ging naar Fonds Gehandicaptensport en op zondag werd er een cheque van €5.500,- uitgereikt. Wat een prestatie van deze heren en de hele tennisvereniging. TV Zuidlaren, hartelijk dank voor jullie inzet!

 

IMG_6483.jpg